Up zoek noar Picon

Rondje Westhoek "Up zoek noar Picon" de piconroute!


Een dag in het kader van deze godendrank Picon, we kruisen hier meermaals de "Schreve" op zoek naar 't Goede Leven in deze picontour.


M'n zegt dat deze drank alle kwaaltjes geneest ...efkes wel te verstaan!

Een goeie begeleiding is bij deze aanbevolen. Met Rondje Westhoek is deze immers inbegrepen.


We vertrekken in een van onze Vw busjes omstreeks 10 uur en gaan in het Heuvelland een Wijngaard gaan bezoeken. Wijn is immers een van de basis producten om een "Picon Vin Blanc" te maken. Bijhorende degustatie inbegrepen.


We trekken verder over de grens en gaan op het hoogste punt van de streek een "Picon vin blanc" nuttigen. Leuke rit naar deze "Mont" met unieke vergezichten.


Na dit aperitief gaan we richting de Hopboer waar we het middagmaal nuttigen. Verse pistolets met beleg naar believen en groentjes en daarbij een heerlijke "Picon Biere". Een unieke locatie met een speciale combinatie.


Na het middagmaal gaan we een typisch spelletje Boltra spelen en dit om wat te bekomen van het vele eten en om de Picon wat te verwerken. Natuurlijk kan er voor de "die hards" ook hier een Picon gesmaakt worden.


t'Goede Leven en de Westhoek of in dit geval als aansluiter op de Boltra "Taart en Picon Petillant" wat een heerlijke combinatie. Achter dit alles vervolgen we met enkele Volksspelen in deze leuke bruine kroeg.


Om de dag af te sluiten gaan we naar een unieke plaats. Een cafeetje van het jaar 1668 met een cafebazin van 83 jaar en daarbij maakt ze nog van de beste Picon uit de streek en het geheel maakt van deze plaats een "Picon Walhalla" Je moet er geweest zijn.


Na dit alles keren we terug naar onze startplaats te Poperinge of brengen we jullie graag terug naar jullie B&B of Vakantiewoning waar we de dag afsluiten.


Einde ovan de picontoer omstreeks 18.00 uur.Prijs volgens aantal personen.


Beschreven bezoeken, eten en drank en vervoer in oldtimer Volkswagen T2 minibus inbegrepen. Meerdere busjes beschikbaar.Alle gewenste aanpassingen zijn bespreekbaar.


Ps: We spreken hier van volle glazen van deze godendrank en niet van kleine druppelglaasjes. Andere dranken of bieren of frisdranken zijn ook altijd mogelijk ipv Picon.