Rondje "14 -18 xl"

Rondje Westhoek "14 - 18 xl"


We starten de dag om 09.00 uur met een Engels ontbijt in een uniek kader in het Poperingse Talbot House, waarna we aldaar het bijhorende museum, de tuin en de kapel kunnen bezoeken.


Daarna trekken we richting het gloednieuwe bezoekerscentrum Lijssenthoek met bijhorende militaire begraafplaats.


Tegen de middag begeven we ons richting Ieper, waar we in de cafetaria van het Hooge Crater museum ons middagmaal nuttigen. Dit wordt een heerlijke Croque Monsieur met groentjes, drankje inbegrepen.


Na het middagmaal bezoeken we het bijhorend oorlogsmuseum.


En of dit alles nog niet genoeg is, brengen we ook een bezoek aan het alom gekende Flanders Fields museum.


Nu we terug in de sfeer van destijds zijn, gaan we naast het Ieperlee kanaal op zoek naar de aangelegde loopgraven "Yorkshire trench en dug-out" en bezoeken we de John Mc Rea site.Daarna nuttigen we een warm avondmaal (inclusief drankje) in een Iepers restaurant.


Na een kleine rondwandeling door het stadcentrum van Ieper wordt het tijd voor de "Last Post". Een unieke plechtigheid die al sinds jaar en dag plaats heeft ter herdenking van WO 1. Dit moet je beslist meegemaakt hebben; de sfeer onder de Menenpoort is uniek !


Na dit alles keren we terug naar de thuisbasis Poperinge waar we de dag afsluiten. Einde omstreeks 20u40.Prijs volgens programma en aantal deelnemers.


Beschreven bezoeken, eten en drank en vervoer in oldtimer Volkswagen T2 minibus inbegrepen.Alle gewenste aanpassingen bespreekbaar.