Rondje "hop tot bier small"

Rondje Westhoek "hop tot bier small"We starten de dag om 10.00 uur en brengen eerst een bezoekje aan het Poperingse Hopmuseum.


Daarna toeren we richting de alombekende abdij van Westvleteren waar we met een Westvleteren "8" of "blond", aangevuld met een boterham met kaas of hesp, ons middagmaal nuttigen in het gekende "In de Vrede".


Na het middagmaal bezoeken we een typisch ambachtelijk hopbedrijf in de regio met aldaar de nodige uitleg over hop en alles daarrond. Aansluitend wordt een lekker biertje geserveerd.


Nu we alles weten over de basis van bier, rijden we naar een echte kleinschalige brouwerij waar we alles over het "brouwen" van bier te weten komen. Natuurlijk aangevuld met een degustatie van een ter plaatse gebrouwen bier.


Hierna keren we terug naar onze startplaats in Poperinge waar we de dag afsluiten. Einde omstreeks 17.00 uur.Prijs volgens programma en aantal deelnemers.


Beschreven bezoeken, eten en drank en vervoer in oldtimer Volkswagen T2 minibus inbegrepen.Alle gewenste aanpassingen bespreekbaar.